DRYCK & DELI 2023

Sjuntorps Bryggeri

Sjuntorps hantverksbryggeri

I hjärtat av Sjuntorp frodas ett unikt familjeföretag med passion för hantverksöl. Sjuntorps Bryggeri, grundat 2020, har redan gjort avtryck i lokalsamhället med sin noggrant utvalda smakpalett och hantverksmässiga tillverkningsprocess.

I en tid där storskalig produktion och automation blir allt vanligare, väljer Sjuntorps Bryggeri en annan väg. Med en produktion på endast cirka 100 liter per bryggning, fylls varje flaska för hand, och etiketterna sätts på med omsorg och precision. Detta lilla familjeföretag hyllar traditionen av hantverksmässig öltillverkning där varje steg i processen är en hyllning till kvalitet och personlig touch.

Sjuntorps Bryggeri är mer än bara ett bryggeri; det är en del av Sjuntorps själ och historia. Bryggeriet är stolt över att kunna bidra till samhällets rika kulturarv, där Sjuntorpsfabriken spelat en central roll i samhällets utveckling. Genom att brygga öl inspirerade av lokala traditioner och smaker, förbinder sig Sjuntorps Bryggeri till att vara en integrerad del av Sjuntorps framtid.

Sedan starten har bryggeriet sett en stadig ökning i popularitet, med en växande kundkrets som sträcker sig till lokala restauranger och ölälskare som uppskattar genuint hantverk. Med en vision om framtida expansion, hoppas Sjuntorps Bryggeri att snart kunna nå ut till ännu fler ölälskare, inklusive möjligheten att distribuera sina unika brygder till Systembolaget.

Sjuntorps Bryggeri är ett strålande exempel på hur småskalig produktion och personligt engagemang kan skapa produkter av högsta kvalitet som verkligen speglar sin ursprungsort. Stödet från lokalsamhället är ovärderligt och visar på en stark tro på vikten av lokalproducerat och hantverksmässighet.