DRYCK & DELI 2023

AD70 Choklad

Pralinkonst från Lödöse

AD70 Choklad, ett företag från Lödöse, har med sin unika blandning av ingenjörskonst och hantverk vunnit en silvermedalj i ‘Det Stora Pralinslaget’ 2021. Bakom dessa framstående praliner står Joakim Asklund, känd som ‘praliningenjören’, och hans fru Sofia, som tillsammans har skapat en pralinkonst som förenar tradition med modern innovation.

I AD70 Choklads lilla verkstad i Lödöse är det inte bara kärlek till choklad som präglar tillverkningsprocessen, utan också en vetenskaplig precision. Joakim Asklund, med sin bakgrund som beräkningsingenjör, tillämpar sina tekniska kunskaper för att skapa praliner med perfekt textur och smak. Denna unika kombination av ingenjörskonst och konditori har resulterat i att AD70 Choklad vann en imponerande silvermedalj i ‘Det Stora Pralinslaget’ 2021, en bedrift som placerar dem bland Sveriges främsta pralintillverkare.

Joakims partner, Sofia, bidrar med sin expertis inom design och estetik, vilket ger pralinerna deras distinkta utseende och förpackningsdesign. Deras gemensamma arbete är en hyllning till både hantverk och kreativitet, vilket skapar en oförglömlig smakupplevelse för alla som provar deras praliner.

En intressant detalj i AD70:s historia är ursprunget till deras namn, som en kombination av efternamnet Asklund och deras födelseår, 1970. Detta personliga inslag genomsyrar varje aspekt av deras företag, från pralintillverkningen till marknadsföring.

För den som vill uppleva AD70 Choklads mästerliga praliner på nära håll, rekommenderas ett besök vid deras monter på ‘Dryck och Deli’-mässan. Det är en ypperlig möjlighet att provsmaka deras prisbelönta skapelser och möta de passionerade skaparna bakom dessa små konstverk. Missa inte chansen att smaka på deras unika praliner och känna en bit av deras hantverksmässiga resa.