DRYCK & DELI 2023

12 KNOTS COFFEE ROASTERS

Från Garage till Global Kaffeupplevelse

I det lugna villaområdet i Skoftebyn hittar vi 12 Knots Coffee Roasters, ett kafferosteri med ambitioner som sträcker sig långt bortom dess blygsamma garage. Bakom denna unika satsning står LJ Lee, en dedikerad Q Grader, vars passion för kaffe har tagit honom från Sydkorea till Sveriges hjärta.

LJ Lee, grundare bakom 12 Knots Coffee, är inte bara en kaffekännare; han är en av de få certifierade Q Graders i Sverige, en prestigefylld titel som vittnar om en djupgående förståelse och kunskap om kaffe. Det var kärleken som först förde LJ till Sverige, men det blev kaffet som fick honom att stanna.

Tillsammans med sin fru Amelie har LJ förvandlat deras garage i Skoftebyn till en lokal kaffeproduktion där varje kopp berättar en historia. Den handmålade skylten med namnet “12 Knots Coffee Roasters” vajar stolt i vinden, symboliserande både deras resa och deras dröm om att dela med sig av exceptionellt kaffe.

I garaget, där familjebilen en gång stod, dansar nu doften av nyröstat kaffe, och varje bönparti har valts ut med omsorg och expertis. LJ’s ambition är att inte bara erbjuda högkvalitativt kaffe utan också att utbilda sina kunder om kaffets ursprung, behandling och komplexitet.

12 Knots Coffee är mer än bara ett rosteri; det är en vision om att föra samman människor genom delad passion och uppskattning för kaffe. Genom LJ’s expertis och Amelies stöd blomstrar en gemenskap kring rosteriet, där kunskap, hållbarhet och kärlek till kaffe står i centrum.

LJ och 12 Knots Coffee visar att även de största drömmarna kan börja i det mest oväntade av platser – ett enkelt garage i Skoftebyn. Med varje kopp kaffe de serverar, delar de med sig av en bit av sin resa, inspirerande andra att följa sina passioner, oavsett var de leder.